Trivium – In Waves

Trivium - In WavesTrivium heb ik om de een of andere reden altijd links laten liggen dus hun nieuwe plaat ‘In Waves’ kon ik met frisse oren aanslingeren. Het is hun vijfde full-length album, drie jaar na Shogun en het eerste zonder drummer Travis Smith. De band uit Orlando heeft een opvolger gevonden in Nick Augusto, voorheen de drumtech van Smith. Vanuit hun metalcore- en trashmetal-achtergrond is dit album zoals bij de genres te verwachten valt redelijk heavy, maar het lijkt of ze toch ook een beetje willen flirten met wat meer radiovriendelijkheid. Wat je dan krijgt zijn vrij cleane maar vooral overwegend niet spannende tracks als “Watch The World Burn” en “Built To Fall”. En dat is jammer, want als je het onnodige en betekenisloze intro (en outro) wegdenkt, start In Waves sterk met de titeltrack en “Inception of the End” (waarin Augusto de blastbeat introduceert in het werk van de groep). Zanger Matt Heafy laat horen dat hij van alle markten thuis is – grunts, screams, de occasional squeal, clean, het zit er allemaal in – en zware riffs worden gecombineerd met goede melodieën. Verderop wordt dit nog eens getoond in “Forsake Not The Dream” en beuktrack “Chaos Reigns”. De plaat is helder gemixed maar wellicht wat overgeproduceerd: sommige nummers hebben teveel verschillende dingen in zich waardoor het als liedje minder sterk wordt. Trivium houdt op die manier niet het hele album de aandacht vast. Maar uiteindelijk is het een degelijke plaat, met een paar positieve uitschieters.


mij=Roadrunner / CNR

6 reacties

 1. @Stonehead Eerste grote stap naar Europa? De band speelt toch al jaren op verschillende grote festivals in Europa? Heb ze ook 2 keer gezien, in 2005 (Dynamo) en voorprogramma Metallica in 2006. Daarnaast speelde de band op Download, Rock am Ring, Roskilde, Graspop (2006,2009),… Maakt verder niet uit 😉

 2. Stonehead

  Ik vond ze op Wacken wel interessant deze zomer, het was hun eerste grote stap naar Europa geloof ik. Een hardwerkende band die wel iets te duidelijk een plaat te verkopen had. Het blijft ook makkelijk ze van epigonisme te beschuldigen. Maar ik heb me vermaakt.
  http://www.setlist.fm/setlist/trivium/2011/wacken-open-air-wacken-germany-bd091d6.html
  Ze zijn in 2008 al eens in de HMH weggeblazen door Slayer.
  @Stonehead Eerste grote stap naar Europa? De band speelt toch al jaren op verschillende grote festivals in Europa? Heb ze ook 2 keer gezien, in 2005 (Dynamo) en voorprogramma Metallica in 2006. Daarnaast speelde de band op Download, Rock am Ring, Roskilde, Graspop (2006,2009),… Maakt verder niet uit 😉
  Oh. Dan was het alleen de eerste keer dat ze op Wacken stonden. Excuus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven