Chimaira – The Age Of Hell

Chimaira - The Age Of Hell2011, het jaar van revoluties, rellen, en OccupyWallstreetEverything. De halve wereld is voornamelijk boos, en voilà: Chimaira levert met hun zesde groovemetalcore album The Age of Hell de soundtrack aan. Een plaat die apart tot stand is gekomen qua bezetting: vaste leden Mark Hunter en Rob Arnold hebben samen met producer Ben Schigel op drums praktisch alles verzorgd. Live heeft het zestal sinds dit jaar dan ook voor de helft een nieuwe bezetting, deels afkomstig van de band DÅÅTH. Bijdragen zijn afkomstig van Emil Werstler van deze groep (gitaar op “Samsara”) en van Whitechapel’s zanger Phil Bozeman op “Born in Blood”. Maar goed, Chimaira. De groep uit Ohio laat er op ‘The Age Of Hell’ amper gras over groeien qua felheid en snelheid, maar bouwt gelukkig wel af en toe een rustpuntje in. Soms om het effect te versterken dat alle instrumenten weer naar voren komen in de mix (zoals in “Clockwork”), soms gewoon voor een lekkere mosh-breakdown (“Year of the Snake”). Er wordt af en toe leentjebuur gespeeld bij bands als Lamb of God, Godsmack, Fear Factory, Parkway Drive en Slayer maar laten we wel wezen: het kan stukken erger dan de namen uit dit lijstje. Al met al een puik album dat de spanningsboog bijna nergens laat verslappen door de combinatie van interessante tempowisselingen en vette riffs. Tel daarbij nog eens op de sterke sound van zowel band als mix en de conclusie is dat Chimaira nog lang niet aan het eind van de tunnel is beland.


mij=Long Branch / SPV / Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven