Fatoumata Diawara – Fatou

Fatoumata Diawara - FatouMooie zangeres met soulful stemgeluid die zichzelf op gitaar begeleidt, en hulp krijgt van een aantal giganten uit de muziekwereld – het gebeurt niet alleen in de Westerse wereld. De in Mali opgegroeide Diawara heeft Led Zeppelin-bassist John Paul Jones en drummer Tony Allen te gast op haar album. Verder ontkomt ze met haar hese stem niet aan een vergelijking met de Malinese superster Oumou Sangaré, al vind ik de laidback sfeer in de liedjes van Diawara net wat prettiger. Ze zingt over vrouwenzaken (anti-besnijdenis, tegen uithuwelijken), maar ook over de liefde. Tenminste, dat staat in de biografie, want ik versta het Malinese dialect waarin ze zingt natuurlijk niet. Geeft verder niks, het superlieve “Kanou”, het afrofunkende “Mousso” (waarop Tony Allen drumt) en de fraaie afsluiter “Clandestin” zijn ook zonder dat je de teksten verstaat, wonderschone liedjes.


mij=World Circuit

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven