WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql-temptable-15ad1f-209db-bda0.MAI' (Errcode: 28 "No space left on device")]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

My Brightest Diamond – All Things Will Unwind – File Under: New Music

My Brightest Diamond – All Things Will Unwind

My Brightest Diamond - All Things Will UnwindHet is natuurlijk enorm dom om vlak voor je een weekje vertrekt voor een broodnodige vakantie nog even al je mobiele muzieksystemen te upgraden. Het gevolg was dat er dus nul seconden aan muziek op mijn iPhone stond. Dat had een pijnlijk ‘cold turkey’-weekje kunnen worden. Geluk bij een ongeluk is dat StormJunior en De Jongedame eigenlijk al van jongs af aan al te betrappen zijn op een behoorlijke muzieksmaak. Ze vragen mij regelmatig om cd’s die ik draai te droppen op hun iPod’s. De Jongedame had vlak voor vertrek My Brightest Diamond’s All Things Will Unwind als verzoekje ingediend. Toen ik haar vroeg waarom ze dat wilde zei ze dat die mevrouw zo mooi zong. Een waarheid als een koe. Want nu Shara Worden het musiceren op haar derde album grotendeels in handen gegeven heeft van het kamermuziekensemble yMusic (haar gitaar is bijna niet in beeld) heeft ze nog meer ruimte om haar prachtige, superlenige stem te laten schitteren. Het resultaat is ronduit ontroerend. Die ontroering komt voor een deel ook door de meesterlijke arrangementen waar Worden yMusic van voorzien heeft. Je zou bijna missen dat de teksten van Shara vaak behoorlijk vinnig zijn. Ze legt de vinger meermaals op subtiele wijze op de zere plek. Zo zingt ze bijna luchtig ‘When you’re privileged / you don’t even know you’re privileged / when you’re not, you know’ in “High Low Middle”. De sneren naar grootgraaiers en politieke ratten zijn er veelvuldig. Die ontgaan De Jongedame overigens volkomen. Grappig is wel dat ze heel goed snapte dat het liefdevolle wiegeliedje “I Have Loved Someone” dat All Things Will Unwind afsluit ging over Wordens zoontje waar ze nog niet zo lang geleden van beviel. Prachtvol en samen met het moment waarop Shara de handen ineens slaat met DM Stith in het meesterlijke “Everything Is In Line” en het intrigerende, bijna spooky “Be Brave” de hoogtepunten van een album dat met speels gemak de jaarlijsten gaat halen.


mij=Astmatic Kitty / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven