The Stepkids – The Stepkids

The Stepkids - The StepkidsThe Stepkids komt uit Connecticut, de drie leden speelden in jazzbands, in een reggaegroep en als lid van de touring bands van onder meer Alicia Keys en Lauryn Hill. Ze houden van Sun Ra, John Coltrane, The Temptations, Sly & The Family Stone, The Band of Gypsies en van meerstemmige samenzang à la Fleet Foxes. Als je de lavalamp en je spijkerbroek met wijde pijpen nog niet aan had, dan is dit het moment dus. Met name die meerstemmige, zonnige samenzang geeft de psychedelische soul van The Stepkids een eigen gezicht.Hoewel dit album natuurlijk hartstikke retro is. Het is heerlijk meedobberen op de spacey effecten in “Shadows on Behalf”, net als op z’n Minnie Ripertons mee-lalalaën in “La La” en je ondertussen afvragen wat een Brain Ninja nu precies is (een opmerking die je na een week of wat ineens overvalt, las ik in een interview). Waar de liedjes over gaan? Vraag het me nog eens als ik met wat chemische hulp heb geluisterd. Live staan The Stepkids hun mannetje, naar het schijnt. Ik steek vast een blokje wierook aan in de hoop dat het hun komst naar Holland versnelt.


mij=Stones Throw / V2

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven