We Were Promised Jetpacks – In The Pit Of The Stomach

We Were Promised Jetpacks - In The Pit Of The StomachSchotten zijn altijd al harde werkers geweest. Je ziet het aan de manier waarop ze voetballen en rugbyen, en de manier waarop ze kunnen zuipen als geen ander volk. Nou, behalve de Ieren dan misschien. De arbeidsethos is ook wat het uit Glasgow afkomstige We Were Promised Jetpacks meteen al onderscheidde van de vele hippe slackerbandjes uit de Britse hoofdstad. Na debuut These Four Walls werd twee jaar lang onafgebroken getoerd en intussen ook keihard gewerkt aan deze opvolger. Zo op het eerste gehoor lijkt er weinig veranderd te zijn in het kamp van de band. De woeste drums zijn gebleven, de muur van gitaren is gebleven en ook zanger Adam Thompson heeft nog niets van zijn zware Schotse tongval verloren. Wel zoekt de band iets meer de melodie op, vergeleken met het debuut. Single “Medicine” kan zelfs voor een groot deel redelijk goed meegezongen worden. En op “Act on Impulse” bewijst Thompson nogmaals dat hij afgezien van een flinke strot ook gewoon een mooie zangstem heeft. Toch ontbreekt er op In the Pit of the Stomach een echt spannende progressie. De band hoeft echt niet meteen folkpop te gaan spelen, maar lijkt toch wel een beetje vast te zitten in het eigen geluid. Het gebrek aan muzikale ambitie (of is het bescheidenheid?) blijkt ook wel uit een recent interview: ‘Our hopes for this album are the same as the last one though, for it to do well enough for us to make another one.’ In ieder geval, voor wie van het debuut niet genoeg kon krijgen: er is nu meer!


mij=Fat Cat / Konkurrent

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven