Dntel – Life Is Full Of Possibilities

Dntel - Life Is Full Of PossibilitiesWat moet het een raar gevoel zijn voor een artiest als je met een zijproject uiteindelijk veel meer bekendheid krijgt dan met je hoofdproduct. Gelukkig kreeg Jimmy Tamborello voor zijn Dntel-album Life Is Full Of Possibilities al flink wat lof toegezwaaid voordat’ie samen met Benjamin Gibbard van Death Cab For Cutie het geweldige Postal Service-album Give Up opleverde. Het is ook wel terecht dat die debuut-cd tien jaar na release nog eens extra in het zonnetje gezet wordt door middel van een fijne heruitgave waar als prettige snuisterijen nog een cd met remixen aan toegevoegd is. De tand des tijds heeft deze cd namelijk prima doorstaan. De tien liedjes zijn een staalkaart van hoe glitchy muziek toch kan ontroeren en warm en bijna poëtisch kan klinken. Hoogtepunt blijft inderdaad wel “(This Is) The Dream Of Evan and Chan”, de samenwerking met Benjamin Gibbard en op het stickertje op deze jubileumeditie aangekondigd als ‘the genesis of the Postal Service’. Ik moet ook zeggen dat de oorspronkelijke versie van de plaat óók beter is dan de vier remixen van onder meer Lali Puna en Barbara Morgenstern. Dat liedje is gewoon 200% raak, terwijl de rest ook richting de 100% gaat. Want daarin zijn de andere helpende handjes in de vorm van bijvoorbeeld Mia Doi Todd en Slints’ Brian McMahan ook allerminst misselijk. En in zijn uppie staat Tamborello ook perfecte geluidsschetsen neer.


mij=Sub Pop / Konkurrent

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven