Knobsticker – Music For The Discotheque Vol. 1

knobsticker-music_for_the_discotheque_vol_1.jpgDat moet beloond worden, als een band zowaar de tips uit mijn vorige recensie ter harte neemt. (Zeer waarschijnlijk dicht ik mezelf dan teveel eer toe, maar toch.) Inderdaad heeft het Utrechtse electrofunk-duo Knobsticker zich na hun verbluffend leuke debuutplaat uit 2010 nu eens puur gestort op het maken van funky freakliedjes, in plaats van op popliedjes met gastmuzikanten. Op de eerste vinyl-EP Music For The Discotheque horen we ze vijf lekkere nummers lang met Bas Bron-achtige synthesizers, zoemende bassen en talkboxstemmen creatieve liedjes maken zoals ze bijna op Daft Punk’s Discovery hadden kunnen staan. Er zit nog geen “One More Time” of een Chromeo-achtige hit tussen, maar dat zou op Vol. 2 zomaar eens kunnen.


mij=Dox

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top