Magnum – Evolution

Magnum - EvolutionHun laatste album The Visitation is nog niet zo lang uit, maar laat het maar aan een platenmaatschappij over om een aanleiding te vinden voor een verzamelaar. Die was dan ook snel gevonden: Magnum werd tien jaar geleden opnieuw opgericht en is die tien jaar ook verbonden geweest aan SPV. Nou ja, best. Per slot van rekening hebben ze in die tijd vijf prima albums uitgebracht. De titel Evolution suggereert echter meer dan het is. Behalve dat Magnums ontwikkeling vooral een kwestie van details is, zowel qua stijl als qua productie, hebben ze de songs ook nog eens bewerkt voor deze verzamelaar. Niet de gebruikelijke remastering, niet een lichte remix, er zijn verschillende partijen opnieuw opgenomen. Niet de hele songs, zoals Uriah Heep dat deed bij Celebration, maar de baspartijen en/of de drumpartijen en/of de gitaarpartijen en/of een deel van de zang. Een wat vreemde, halfslachtige benadering als je het mij vraagt. Dat laat onverlet dat de tien bewerkte songs (nog steeds) klinken als een klok. Daarnaast zijn er twee nieuwe songs te vinden: “The Fall” en “Do You Know Who You Are?”, allebei prima mid-tempo rockers volgens Magnumrecept, maar zoals te verwachten niet de beste nummers van het album. Feit blijft dat een verzamelaar van de afgelopen tien jaar Magnum eigenlijk geen slecht album op zou kunnen leveren. Dat doet het dan ook niet.


mij=Steamhammer / SPV

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven