Megadeth – TH1RT3EN

Megadeth - TH1RT3ENTH1RT3EN is – niet bepaald verbazingwekkend – de titel van het dertiende Megadeth album, en de eerste sinds de reformatie van de band in 2005 met mede-oprichter Dave Ellefson weer op bas. Uiteindelijk blijft de grote man achter Megadeth natuurlijk Dave Mustaine: hij is verantwoordelijk voor het overgrote deel van de muziek en teksten. Ook op TH1RT3EN wordt de heavy/trash-metal lijn doorgezet met een grote bak aan lekkere riffs en gierende solo’s. Tekstuele thema’s zijn onder andere facetten van criminaliteit, kritiek op het politieke regime en schoppen tegen de gevestigde orde maar Mustaine is her en der ook persoonlijker dan eerst. Verwacht geen poëtische hoogstandjes qua rijm(schema’s), dat zit er meestal niet in. Het venijn en de agressie is echter nog steeds aanwezig, zelfs nu de band al 28 jaar meedraait. Het vuur is duidelijk nog niet gedoofd, getuige tracks als ‘Sudden Death’, de tweede helft van het tegendraadse ‘New World Order’ of ‘Never Dead’ met verschillende fijne tempowisselingen. Laatstgenoemde track was al uitgebracht in een game met dezelfde titel; enkele andere tracks zijn al eerder uitgebracht als bonustrack, ‘Sudden Death’ is opgenomen voor Guitar Hero: Warriors of Rock. Hoewel het album dus niet volledig uit nieuw materiaal bestaat, voelt het niet alsof het materiaal lukraak bij elkaar geraapt is. Er zit een goede flow in en de meeste nummers groeien met enkele luisterbeurten. Geen heel grote verrassingen en niet de allerbeste plaat uit Megadeth’s oeuvre, wél een wereld van verschil met de laatste plaat van Mustaine’s oud-collega’s van Metallica.


mij=Roadrunner / CNR

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven