OvO – Cor Cordium

Ovo - Cor CordiumDe zondagmiddag is een hol van leegte, verveling. Een gat dat gevuld moet worden, op de verplichte vrije dag in een seculariserende wereld waarin niemand meer naar de kerk gaat. Dat kan met een boswandeling, een bezoek aan het lokale sportcomplex, door een gat in de dag te slapen of – zoals het Italiaanse duo OvO heeft verkozen – door in de kelder van je huis herrie te gaan maken. Drums, gitaar en – euhhhhh – zang die te geforceerd is om voor een gruntende dame door te gaan. Black Punk zou de term kunnen zijn die we hier als ons veel te serieus nemende muziekcritici op kunnen plakken. Maar niet alles hoeft te worden ondergebracht in zulke duidelijke hokjes, net zoals niet alles hoeft te worden opgenomen. Noise, echo en een goed avantgardistisch verhaal kunnen niet verhullen dat Cor Cordium voor het grootste gedeelte gewoon het beste in de kelderkamer had kunnen blijven. De drumpartijen rammelen, de grunt is geforceerd, de gitaarversterker staat op volume gescheurde conus en de opname-apparatuur heeft gedurende de gehele opname de wijzers ver naar rechts gehad. Vast leuk op zondagmiddag, wanneer je echt niets nuttigs te doen hebt. Maar persoonlijk zou ik (ja, zelfs ik) dan nog liever naar een voetbalwedstrijd gaan.


mij=Supernatural Cat

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven