Screw Houston, Start Screaming! – When Trumpets Fade

Screw Houston, Start Screaming! - When Trumpets FadeHet viel me gelijk op toen ik de cd van Screw Houston, Start Screaming! uit het fraaie digipack haalde: de band wordt maar liefst door zes verschillende labels op de locale markt aan de man gebracht. Da’s best verwonderlijk en zie je niet vaak. Maar dat het met een hardcore band, zoals bij Screw Houston, Start Screaming! het geval is, gebeurt verbaast me minder. Dat is toch wel een ons-kent-ons-scene met in elk land wel een label dat de boel opjut. Het schept bij mij echter ook behoorlijke verwachtingen van wat ik zo te horen krijgen op When Trumpets Fade. Stiekem hoopte ik dat ik een band te horen kreeg met een frisse eigen smoel. Dat is Screw Houston, Start Screaming! helaas niet gelukt op deze debuut-cd. Maar dat is misschien wel meer mijn fout dan de hunne. An sich is er namelijk weinig mis met de negen tracks die langs komen in 24 minuten. De passie spat je speakers uit, daar heeft Walter Poppelaars goed voor gezorgd. Het zijn bovendien tracks die je na een of twee keer luisteren zo mee staat te blèren tot je schor bent en dat is ook zeker een pre. Erg prettig vind ik ook het gitaarwerk dat af en toe bijna classic rock is. En dat is best een compliment in een riff-je-rot-genre, want het geeft de band een goede basis aan melodieën om op los te gaan.


mij=White Russion

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven