Ten Page Pilot – Into The Eyes Of The Armed

Ten Page Pilot - Welcome Into The Eyes Of The ArmedEr wordt in een van de woningen bij mij in de flat al zes dagen geboord en gebroken. De he-le dag, van acht uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s avonds. En dan niet snerp-gaatje-boren-klaar, maar takke-takke-takke-gnrrr-takke-gnrrr.’Dat ben je met jouw smaak toch wel gewend, Prikkie?’ Nou, ook mijn herrie komt er niet overheen zonder mijn buren nóg een bron van ergernis te bezorgen. Kortom, muziek opzetten kán wel, maar de boor komt er zo hard door dat je zelfs met een basis van stoner, zoals bij Ten Page Pilot, niet genoeg hoort voor een behoorlijke beoordeling. ‘s Avonds is er eindelijk genoeg rust voor een partij fijne herrie. In eerste instantie lijkt Ten Page Pilot een soort stonerversie van The Offspring. Wacht, die moet ik even uitleggen. De groove is stoner, geen twijfel mogelijk, maar de songs hebben een punky attitude, zijn kort en catchy als de neten, terwijl ook de zang wel wat aan The Offsping’s Dexter Holland doet denken. Hoewel ik heel wat associaties heb met The Offspring, maar ook Foo Fighters en The Presidents Of The United States Of America, weten ze te voorkomen dat de songs qua stijl regelrechte kopieen worden. De grootste verrasssing is misschien wel de semi-akoestische gitaarballad “We Call Ourselves Diplomats”. De vocale harmonieën in dat nummer doen me denken aan… The Everly Brothers, echt waar! Sowieso durven ze in de ballads écht gas terug te nemen. “Loss Is Bitter” doet daardoor wel wat denken aan unplugged Nirvana. Grunge, punkpop, stoner, classic rock, zelfs progressieve rock is er verder op dit album te vinden. Wellicht ken je “In The City” al, daarmee wisten ze in het 3voor12-kamp al de nodige aandacht te trekken. Het is jammer dat de productie er niet in slaagt het nog een niveautje hoger te tillen. Dat is misschien ook wat veel gevraagd voor een eigen beheer-cd. Wellicht dat een platenmaatschappij net dat beetje extra financiën kan verschaffen. Volgens mij halen ze dat er geheid uit. Aan de kwaliteiten van Ten Page Pilot zal het niet liggen. Zelfs na een dag geboor aan m’n kop is het nóg prettig om aan te horen…


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven