Black Tusk – Set The Dial

Black Tusk - Set The DialDe staat Georgia staat qua metal wellicht beter bekend om Mastodon, uit hoofdstad Atlanta, of Baroness, dat als plaats van oprichting het aan de kust liggende Savannah kent. Uit deze laatstgenoemde stad komt sinds 2005 echter ook een lekkere bak gitaarmuziek gemaakt door de drie heren van Black Tusk. Hun achtergrond in de hardcorepunk schijnt op dit vierde album Set The Dial goed door qua tempo en vocalen, de sound komt echter meer uit de sludgehoek. ‘Swamp-metal’, zoals ze het gezien hun afkomst zelf noemen. Oftewel, vuig ronkende gitaren en lekker logge baspartijen. De plaat opent met de korte instrumentale track “Brewing the Storm” die direct de toon zet en waar je haast als vanzelf op mee gaat knikken. Wat hierna in negen tracks volgt is een intense plaat rond apocalyptische teksten (op het instrumentale “Resistor” na), ondersteund door zware maar ook behoorlijk catchy riffs. Ondanks dat de muziek dan uit een zompig moeras heet te komen, klinkt de mix helder. De verschillende instrumenten en vocalisten – alle drie de leden doen mee – zijn goed te onderscheiden, wat gezien de stijl een pluspunt is. Wel blijft de vergelijking met Mastodon steeds een beetje op de achtergrond hangen door het geluid dat de band neerzet en het feit dat er drie verschillende leden vocalen voor hun rekening nemen. Qua technisch spel gaat het dan echter eerder om een ‘light’-versie. Als dat je niet uitmaakt en je wil een goede pot southern sludge, dan ben je bij Black Tusk aan het juiste adres.


mij=Relapse / Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven