Dark Captain – Dead Legs & Alibis

Dark Captain - Dead Legs & AlibisHet was even puzzelen om informatie over deze band te vinden en na wat zoekwerk blijkt dat het Londense Dark Captain voorheen nog Light Captain achter de naam had staan en al in 2008 het debuutalbum Miracle Kicker uitbracht. In de lijst die The Guardian dat jaar samenstelde van beste albums, stond deze plaat op een respectabele nummer 33. Op zich een logische keuze dat ze Light Captain hebben laten varen, want het is redelijk zware kost die de band ons voorschotelt. Het tempo is traag en de muziek bevindt zich op het grensgebied tussen folk en shoegaze. Zanger Dan Carney zorgt voor een prettig lome sfeer op de nummers, die verder vooral opvallen door bijzonder fraai gitaarwerk. Toch is het juist de zang die halverwege het album een beetje op de zenuwen begint te werken. Het bereik is te beperkt en de intonatie nogal monotoon. Alsof Carney maar één kunstje kan en geen puf heeft om iets nieuws te leren. De composities zijn sterk en gevarieerd genoeg om dit grotendeels op te vangen, maar toch is Dead Legs & Alibis hierdoor een goed voorbeeld van een album dat prima geschikt is in een shuffle-omgeving. Zo nu en dan een liedje is heerlijk, maar het hele album in een stuk achterelkaar een te lange zit.


mij=Lo Recordings / V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven