Exitmusic – From Silence / Elephant – Assembly

Exitmusic - From SilenceVier nummers zijn het slechts. Vier nummers die een tipje oplichten van de sluier rondom Exitmusic, de band van het New Yorkse duo Devon Church en Aleksa Pallando, ook wel bekend als Angela Darmody uit de serie Boardwalk Empire. Iedere track begint met het woordje ‘the’ en duurt tussen de vier en vijf minuten. Waar opener “The Sea” nog enigszins aftastend is, gaan vooral op “The Modern Age” alle registers open met een refrein dat zich tussen de oren nestelt als een kat in een zitzak. De stem van zangeres Aleksa Palladino, fluistert, zucht, en daagt uit. De grotendeels elektronische begeleiding is bombastisch, gaat net genoeg over the top om lekker te zijn en staat volledig in dienst van de fantastische strot van Palladino. Meer hiervan graag, en snel!
Elephant - AssemblyEen stuk minder krachtig, maar wel veel liever is de stem van Amelia Rivas van Elephant. Deze Londense band komt ook met een debuut-EP met vier nummers. Elephant klinkt als een verjongde Cocteau Twins, al klinkt Rivas net iets te lijzig en bijna vermoeid om grote indruk te maken. Assembly kabbelt aangenaam door maar een volledig album zal wel iets meer pit en afwisseling moeten krijgen om te blijven boeien.


mij=Secretly Canadian / Konkurrent & Memphis Industries / Munich

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven