Warbeast – Krush The Enemy

Warbeast - Krush The EnemyKrush The Enemy, de debuutplaat van Warbeast (voorheen Texas Metal Alliance), is in april 2010 uitgebracht op het label van Pantera-frontman Phil Anselmo, tevens de producer van de plaat. Hieruit valt al enigszins af te leiden dat het muziek met ballen is. Het vijftal dat Warbeast vormt, speelt tien nummers lang old school trashmetal, doorspekt met invloeden van death- en blackmetal. Dit komt in zowel muziek als uitstraling terug. In tegenstelling tot veel andere bands die zich in dergelijke muzikale contreien begeven, is vocalist Bruce Corbitt (ook zanger bij de speedmetalband Rigor Mortis) goed verstaanbaar. Dat maakt de teksten natuurlijk niet automatisch beter, maar dat terzijde. Het gitaristenduo Rick Perry en Scott Shelby (beiden uit Gammacide en tevens gitaristen in diverse andere bands) spuwt strak een batterij aan agressieve riffs en gierende solo’s door de speakers terwijl tegelijkertijd bassist Alan Bovee laat horen bepaald niet de langzaamste te zijn. Hij krijgt zelfs een eigen momentje om te shinen in de intro van “Self Will Run Riot”. Het spel van de voorgenoemde drie heren wordt ondersteund middels energieke grooves en blastbeats door Demonseed-drummer Joe Gonzalez. Hoewel alle ingrediënten voor een topplaat aanwezig zijn, is het niet een instant classic. Er is een constant hoog niveau met een goede energie maar meerdere nummers duren gevoelsmatig wat te lang waardoor de spanning afneemt. Voor een debuutplaat echter een goed visitekaartje en zeker de moeite om in ieder geval een keer te proberen voor (oudere) metalheads die graag weer eens wat kwaliteitstrash horen.


mij=Housecore / Hammerheart

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven