Beggars & Thieves – We Are The Brokenhearted

Beggars & Thieves - We Are The BrokenheartedHet is 1989. Je hebt een contract verdiend bij Atlantic door je demo met succesproducer Desmond Child (Bon Jovi, Aerosmith) en je wordt gemanaged door Q-Prime (Metallica, Queenryche). Dat kan niet anders dan een grote doorbraak worden. Tot je A&R-man bij Atlantic vertrekt, je management interne problemen krijgt en een nieuw genre de wereld verovert: grunge. Het overkwam Beggars & Thieves. Het einde voor de band was spoedig daar. Een paar jaar geleden begon het weer te kriebelen en werd Beggars & Thieves opnieuw opgestart door gitarist Ron Mancuso en zanger Louie Merlino. Een optreden op Firefest in 2010 zorgde voor een stroomversnelling en nu is er We Are The Brokenhearted. Op het eerste gezicht lijkt het misschien allemaal wat braafjes, maar gaandeweg wordt het gitaarwerk wat steviger. Bovendien zijn de songs uitstekend en worden ze voorzien van de juiste mix van bombast en catchiness. Mij doet het meermaals denken aan Giant en dat is zowel bij de oude Giant (met meestergitarist Dan Huff) als de nieuwe Giant (met meesterzanger Terry Brock) een compliment van formaat. Zoals gezegd lijkt het bij eerste beluistering hier en daar wat braafjes. Geef dit album wat tijd en je zult ontdekken dat We Are The Brokenhearted een buitengewoon goed verzorgd AOR-pareltje is. De video verdient nog een speciale vermelding, omdat daarin niet alleen Gene Simmons en Paul Shortino opduiken, maar ook, solerend en wel, de ernstig uit zicht geraakte Jake E. Lee (ooit bij Ozzy de opvolger van Randy Rhoads) in beeld komt. De begeleidende tekst: ‘He would just rather play with Beggars & Thieves than deal with shady promoters and play Bark at the Moon 750 more times’. Da’s helder.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven