Mint Julep – Save Your Season

Mint Julep - Save Your SeasonToeval bestaat niet. Terwijl ik me eigenlijk had voorgenomen stukjes voor File Under te gaan schrijven, kon ik het toch niet laten om tijdens een kort verblijf in Amerika vlak voor kerst even rond te gaan lopen in Cambridge, vlak buiten Boston. Terwijl ik met Save Your Season op de doppen door het studentenstadje liep, stond ik plotseling voor een kledingwinkel met de naam “Mint Julep”. Het soort kleding dat er werd verkocht en ook de prachtige hoes van Save Your Season spreekt eigenlijk al boekdelen over de muziek van dit ‘project’ van het echtpaar Hollie & Keith Kenniff: sfeervol, vintage en filmisch. Keith Kenniff brengt onder diverse namen al jaren ambient en elektronische muziek uit en zijn muziek werd dit jaar zelfs door Apple gebruikt voor de iPhone 4S commercials. Op Save Your Season maakt hij een uitstapje richting shoegaze en dreampop, met zijn vrouw op zang. Maar waar de stem van Hollie op de eerste nummers, met name het fraaie “Aviary”, nog heerlijk bovenop de muziek ligt, gaat het halverwege het album irriteren. Haar zang is net iets te vlak om een heel album te blijven boeien, terwijl de onderliggende composities zonder uitzondering wel sterk zijn. Het gebeurt me niet vaak, dat ik een album minder vocals toewens, maar ik hoop echt dat Kenniff op een volgend album zijn vrouw iets minder tekst geeft.


mij=Village Green / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven