Nada Surf – The Stars Are Indifferent To Astronomy

Nada Surf - The Stars Are Indifferent To AstronomyVoor een one-hit-wonder heeft Nada Surf een wel hele lange adem. 1996 was het dat “Popular” een hit was en sindsdien is Nada Surf ondanks het uitblijven van nieuwe hits in de schaduw een constante factor gebleven in het clubcircuit. Dat is op zich niet zo heel raar, want sinds het album High/Low waar die puike hit op stond heeft de band aan cd’s constant kwaliteit geleverd. En dat geldt ook weer voor nieuweling The Stars Are Indifferent To Astronomy (geniale titel overigens). Al luisterend verbaast het me overigens weer dat deze band niet wat meer hits gehad heeft. Als een zaadband als Train met een walgelijk kutnummer als “Drive By” het tot 3FM megahit schopt, dan zou een van de puike oorwurmen die op The Stars Are Indifferent To Astronomy te vinden zijn het toch ook minimaal verdienen. Liedjes als “Waiting For Something”, “The Moon Is Calling” of “Clear Eye Clouded Mind” zijn stuk voor stuk heerlijke, bijna nonchalante indiepopsongs waarvan ik maar niet kan begrijpen dat ze niet schitteren in de top-40 of in ieder geval op de radio gedraaid worden. Want Nada Surf is gewoon nog steeds een van de betere gitaarbands van over de plas. Om te laten horen hoe goed hun liedjes eigenlijk wel zijn, kun je ook een 2CD-versie kopen met daarop vijf liedjes nogmaals akoestisch vertolkt. Dat die vertolkingen geslaagd klinken lijkt me logisch.


mij=City Slang / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven