Roken Is Dodelijk – The Terrible Things

roken_is_dodelijk-the_terrible_things.jpgWie komende week naar Eefje de Visser gaat kijken, heeft hierbij nog een reden om te gaan. Hun voorprogramma! De band uit Lille heet Roken is Dodelijk – je spreekt het zo uit – heeft nog maar twee EP’s uit en is momenteel aan een album bezig. Als ik het stuwende “King of the Town” op hun laatste EP The Terrible Things uit 2010 hoor, trek ik vergelijkingen met Fanfarlo en het onlangs nog bejubelde Philco Fiction, en op YouTube roept ook al iemand dat Roken Is Dodelijk eigenlijk op het Bella Union-label thuis zou horen. Ook het oudere “Good Enough” is fantastisch. Maar kende u die referentie Philco Fiction eigenlijk al? Dat dat prachtig is moet ook gewoon maar eens van de daken geschreeuwd worden. Als ik op slide 25 van deze recente presentatie getiteld “DIY In The Music Industry: Long Tail or Long Fail?” lees dat slechts 1500 albums 88,5% van de totale verkoop vormen en de rest genadeloos flopt, verdienen er behoorlijk wat meer jonge nieuwe bands aandacht. Gaat dat zien! Bij Eefje!


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven