Spock's Beard – The X Tour Live

Spock's Beard - The X Tour LiveToen twee jaar geleden Spock’s Beard het X-album uitbracht leken alle puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. Ook de fans die de periode met Neal Morse beter vonden, moesten toegeven dat het album klonk als een klok. Niemand kon bevroeden dat prompt het puzzelstukje Nick D’Virgilio er weer tussenuit zou vallen, als gevolg van de economische realiteit van het muzikantenbestaan. Spock’s Beard gaat door, maar dit live-album, het laatste met Nick D’Virgilio, laat horen dat er weer een charismatisch en veelzijdig frontman de band verlaten heeft. De eerste cd is het complete X-album, zij het in een andere volgorde. De tweede cd is voor het oudere werk, maar dat wordt voorafgegaan door het traditionele drumduel tussen D’Virgilio en tourdrummer Jimmy Keegan. “On A Perfect Day” is nog van het post-Neal Morse tijdperk, maar “June”, “Thoughts” en “The Doorway” zijn drie van de pareltjes uit de begindagen. Het is goed te horen hoezeer D’Virgilio is gegroeid als frontman. Wie Spock’s Beard de laatste jaren live heeft gezien, weet bovendien hoeveel plezier de heren op het podium hebben. Vooral de knotsgekke Japanse toetsenist Ryo Okumoto, maar ook D’Virgilio manifesteerde zich steeds meer als podiumdier. Het magnifieke geluid van X is in een livesetting niet te realiseren, maar het wordt ruimschoots goedgemaakt door de levendigheid van het optreden. The X Tour Live is daarmee een passend afscheid voor een frontman van formaat.


mij=Music Theories / Mascot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven