Black Country Communion – Live Over Europe

Black Country Communion - Live Over EuropeEen tijdje geleden kwam al Black Country Communions live-dvd Live Over Europe uit. Het releasebeleid bij Joe Bonamassa’s solo-live-albums indachtig wist ik dat ik even geduld moest hebben. En jawel, de live-cd is er nu ook. ‘Dan rip je toch gewoon de dvd?’ zal de handige muziekliefhebber denken. Toch maar niet. Op de dvd schijnen er sfeerbeelden en interviews tussen de tracks gesneden te zijn, terwijl de cd gewoon zeventien tracks zonder onderbrekingen bevat. Nou ja, gewoon, we hebben het hier wel over een heuse supergroep, die ook nog eens een echte band is. Een superband, zeg maar. Ook live gunnen de heren elkaar het licht in de ogen. Uit Hughes’ en Bonamassa’s eerdere werk worden twee van de hoogtepunten gespeeld (respectievelijk “Burn” en “The Ballad Of John Henry”) en Bonamassa zingt ook een paar BCC-songs (“The Battle for Hadrian’s Wall” en “Little Secret”). Bij de overige songs lijkt de tijd nog bepaald geen vat te krijgen op de stem van Glenn Hughes. Bonamassa’s gitaarspel, Hughes’ gevarieerde baslijnen, de betonnen drumstijl van Jason Bonham en de vaak onopvallende maar heel sfeervolle toetsenpartijen van Derek Sherinian maken dit tot een ouderwetse liveplaat: een waarbij de nummers nóg beter tot hun recht komen dan in de studio. Black Country Communion is simpelweg een ouderwets goede rockband.


mij=Mascot/Provogue

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven