Jack Blades – Rock 'N Roll Ride

Jack Blades - Rock 'N Roll RideHet zonnetje schijnt, de balkondeur staat open. Daar hoort een vrolijke rockplaat bij en dat is precies wat Jack Blades‘ nieuwe album Rock ‘N Roll Ride is. Zijn tweede soloplaat, na Jack Blades uit 2004. Een album vol fijne mid-tempo rockers, maar het is vooral een sterk zanggeörienteerde rockplaat, waarbij een deel van de plaat je eerder aan poprock à la John Mellencamp en Rick Springfield doet denken dan aan bijvoorbeeld zijn eerdere werk met Night Ranger en Damn Yankees. “Anything For You” deed me zelfs aan de good old Hollies denken! Met steviger gitaren, maar de gelijkenis is er echt. Afsluiter “Hey Now” is dan weer een prachtballad. Het mag dan een plaat vol vrolijke songs zijn, de songschrijverskwaliteiten van Blades zijn zodanig dat het wel degelijk memorabele songs oplevert. Met bijdragen van Night Ranger-maatjes Brad Gillis, Kelly Keagy, Joel Hoekstra en Eric Levy en Whitesnakes Brian Tichy is er ook in de uitvoering niets op aan te merken. Het enige minpuntje is “Don’t Give Up”. Ik weet zeker dat het sprekend op een ander nummer lijkt, maar kan het niet thuisbrengen (Tom Petty?). Dat laatste ergert me trouwens meer dan de gelijkenis op zich, dus doe me een plezier en meldt in de comments even welk nummer het is. Dan kan de rust wederkeren op het balkon van huize Prikkie…


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven