The Soul Snatchers – Scratch My Itch

The Soul Snatchers - Scratch My ItchTon van der Kolk en Tim van der Holst zijn de Dordtone Kings, uit hun studio’s in Dordrecht komt al jaren een stroom van soulvolle, funky plaatjes. Of het nu onder de naam Laura Vane & the Vipertones is, of AIFF, of nu The Soul Snatchers, je kunt er vergif op in nemen dat de Hammond-orgels loeien, de blazers juichen, de bas en drums (bespeeld door Ton en Tim) je heupen masseren. En op een gegeven moment trekt iemand dan wel een ruw opgeschuurde strot open. Op Scratch My Itch is de ruwste strot die van Jimi Bellmartin, een Nederlandse soulzanger die al decennia meedraait, maar hooguit bij fanatieke verzamelaars bekend is. Hij klinkt bij momenten als de nieuwe oude soulster Charles Bradley, zoals in de prima single “Who I Am”. Curtis T. is de andere zanger van de Snatchers, hij is een stuk minder overtuigend. Vlakke stem, die een zoet, op “Clean Up Woman” gelijkend nummer “Judge of Love” eerder platslaat dan oppept. Jammer. Gelukkig zijn er ook nog een stel onweerstaanbare instrumentals, vol breakbeats, die de mindere liedjes compenseren. Lekkerste voorbeeld: “Do You Wanna Get Down”, waarin de trombonesolo nog best wat langer had mogen duren.


mij=Unique/Social Beats

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top