Cryptex – Good Morning, How Did You Live?

Cryptex - Good Morning, How Did You Live?Cryptex speelde onlangs in het voorprogramma van Pain Of Salvation. Een logische keuze. Niet zozeer omdat ze qua stijl nou zo vreselijk veel overeenkomsten hebben, maar wel omdat ze dezelfde ruime opvatting hanteren van wat 'hun' muziek is als Daniel Gildenlow. Met “Hicksville, habitus and itchy feet” (die titel!) beginnen ze Good Morning, How Did You Live? nog met een bluesy rocker, maar het blijkt de opmaat voor een plaat die alle kanten opwaaiert: prog, indierock, folk, Americana, blues, een pianoballad, strijkers, een kinderkoor, een gospelkoor, een smakelijk stukje 'doowopwop'-zang in “Dance Of The Strange Folk”, ze schrikken nergens voor terug. Het grappige – en misschien wel opmerkelijke – is dat het op alle momenten een echte rockplaat blijft, mede door de lekker basic gehouden productie en de stem van zanger Simon Moskon. In niets merk je dat hier drie nog relatief jonge Duitsers aan de slag zijn. Ze spelen met stijlen en klanken met een zelfvertrouwen alsof ze al vijf albums op hun naam hebben staan en een gevestigde naam zijn. Die eigenwijzigheid beperkt zich niet tot de muziek, trouwens. Op het goed verzorgde digipack staat drie heren die rechtstreeks uit een revue gelopen lijken te zijn. Ook op het podium laten ze zich niet onbetuigd van theatrale elementen. Maar voor alles blijven ze muzikanten die alles kúnnen spelen en dat dan ook gewoon doen. Laat dat nou net mijn favoriete soort muzikanten zijn…


mij=Saol / H´art / Zebralution / Warner-Chappell

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven