Mark Spiro – It's A Beautiful Life

Mark Spiro - It's A Beautiful LifeMark Spiro is niet zomaar iemand die een plaatje maakt. Hij heeft songs geschreven voor onder andere Bad English, Giant, Heart, Mr. Big, Kansas en Winger. Een songsmid van niveau dus. It's A Beautiful Life is zijn achtste solo-album – zij het dat voorganger Mighty Blue Ocean alweer zeven jaar oud is. Fijn plaatje dus, Prikkie? Think again. Ik krijg eerlijk gezegd iets wat vergelijkbaar is met Michael Bolton-uitslag. Vette geprogrammeerde drums zoals die al sinds halverwege de jaren tachtig verboden zijn in alles behalve confectiepop en bij de zang is stevig aan de AutoTune-knop gedraaid. Ja, de man kan songs schrijven, maar laat 'm dat alsjeblieft voor anderen blijven doen. Wat hij hier te berde brengt is wat je doorgaans hoort bij The Voice of aanverwante programma's waar het helemaal niet om de muziek gaat: in de basis prima songs worden volstrekt emotieloos gebracht in een productie waar het effectbejag vanafspat. De enigen die deze plaat nog trekken, kijken naar zangwedstrijdjes op TV en komen volgens mij alleen per ongeluk op File Under. Onderzetter is nog teveel eer voor dit wanproduct.


mij=AOR Heaven / Rough Trade

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven