Paaspop 2012 – Voorpret

Schijndel. Dit jaarlijks terugkomend feestje is vaste prik voor de Rokobama's. Waarschijnlijk wordt het niet zo tropisch als vorig jaar, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Aan de programmering zal het in ieder geval niet liggen.
Vanderbuyst
Voor degene die al op vrijdag 6 april gaan: vergeet vooral het hoofdpodium en ga lekker een avondje rocken in de Jack Daniel's-tent! De hardrock van Vanderbuyst en de stonerrock van Candybar Planet zijn aanraders.


mij=Door: The Leon King
Op zaterdag 7 april is ondergetekende pas op het festivalterrein te bewonderen. Hopelijk ben ik er op tijd voor Kensington. Die spelen al om 14.00 uur in de Jack Daniel's. De boys van Kensington spelen in het kader van de 3FM Serious Talent Award en zijn wellicht nog het meest interessant van dat aanbod. Naast Chef' Special natuurlijk, de huisband van DWDD. Die ga ik ook zeker checken, party time! Maar daarvoor waarschijnlijk de oldschool-hardcore van Death Before Dishonor op me in laten werken, mocht Kensington toch te licht (lees: soft) zijn. Of BZB Into Folkrock? Neeuhj, toch maar niet dacht ik. Nieuwsgierig ben ik wel naar dat '77 in de Thunderbolt Hardrockcafé.
Kensington
Triggerfinger is natuurlijk altijd wel lekker en die staan dit jaar op het hoofdpodium. Terecht natuurlijk, gezien hun populariteit. Maar ik kies op dat tijdstip toch voor The Legendary Shack Shakers in de Jack Daniel's. Om één of andere duistere reden heb ik deze masters of hillbillypunkbluescountryrock'nrollgospelrockabilly nog nooit live gezien. Dat gemis ga ik dus rechtzetten! Hell yeah.
The Legendary Shack Shakers
Als ik dan nog geen honger heb weet ik het ook niet meer, dus: naar de Restolounge om een frietje-met te snaaien bij The Backcorner Boogieband. Je kunt slechtere diner-muziek treffen. Hopelijk heb ik dan nog wat tijd voor The Devil's Blood in de Masters Of Rock-tent. Een ander optie is Henk Wijngaard bij de Loco Royal. Moeilijke keuze, dat zeker!
Blaudzun is de volgende op mijn programma. Zijn laatste album is toch bijzonder fraai, al blijf ik een beetje moeite hebben met zijn stem. Toch wil ik dit graag eens live gaan zien.
Natuurlijk mag Peter Pan Speedrock niet ontbreken en de kans zit er dus dik in dat ik die ook weer ga zien. Noem me conservatief, noem me dwangneuroot, maar dit hoort gewoon bij Paaspop. Vaste prik.
Blaudzun
Aan Golden Earring wil ik me liever niet branden, dus….. Rats On Rafts dan maar. Wellicht weten zij mij live wel te overtuigen. En dan ben ik alsnog bij het hoofdpodium te vinden als daar The Wombats aantreden. Toch bijzonder dat deze Britten op de wei in Schijndel staan.
Mocht ik nog trek hebben in iets: Will And The People spelen laat nog in de Restolounge. Kan leuk zijn.
Met het einde van de avond in zicht is het nog even voetjes van de vloer bij Eighties Verantwoord (ja, je bent een ouwe lul of niet). En als klap op de vuurpijl heeft Paaspop nog het gitaar- en schreeuwgeweld van Pulled Apart By Horses voor me in petto. Daar kijk ik enorm naar uit, dus hopelijk ben ik dan nog fit genoeg.
Pulled Apart by Horses
Voor de die-hards die ook nog de zondag van Paaspop doen: Aanraders zijn Textures, Rival Sons, The Black Atlantic, Automatic Sam en School is Cool. Een scherm waar de bekerfinale te zien is zal je er waarschijnlijk niet vinden. Hoewel, je weet maar nooit.
En als ik dan toch mag: jammer dat Shaking Godspeed niet op deze editie van Paaspop staat. Hun recente album 'Hoera' zou dat meer dan rechtvaardigen. En nou ik toch bezig ben: Bertolf, die mis ik ook. En Moss. En Dan Mangan, die is nou toch in het land. Gemiste kans. Heeee, waar zijn de Rokobamadeejays dit jaar? En… ach, onzin. Zin in Pasen, laat de Paaspophaas maar komen!

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven