The Wedding Present – Valentina

The Wedding Present - ValentinaHet wordt hoog tijd dat de teksten van David Gedge van The Wedding Present eens in boekvorm uitkomen. Het zou een fraaie, consistente verzameling worden van onhandigheid in de liefde en vooral veel onbegrip over en verdriet om het andere geslacht. Een bijbel voor elke onhandige romanticus. Vier jaar geleden is het alweer dat het laatste album van deze sympathieke band uit Leeds uitkwam. En op Valentina wordt al snel duidelijk dat er in die vier jaar, en sowieso eigenlijk in de afgelopen 25 jaar, bijzonder weinig veranderd is aan het geluid. Maar ach, de muziek leidt toch alleen maar af van Gedge's heerlijke teksten. Opener “You're Dead” is meteen al weer typisch Gedgiaans: 'I used to think that I'd rather fight with you, than fall in love with somebody new'. En tegen het einde van de track overwint de liefde het toch weer van de eigenwaarde: 'You appall me, ok call me!'. Toch staan er wel enkele muzikale verrassingen op Valentina, zoals het flinke stuk noise in de laatste minuut van “Back A Bit… Stop” en de Duitse achtergrondzang van bassiste Pepe le Moko op “The Girl From The DDR”. Gedge is sowieso op de Duitse toer, want van het catchy nummer “You Jane” werd zelfs een volledig Duitstalige versie opgenomen! Het refreintje “Komm nicht heulend zu mir” klinkt toch wel een beetje lullig trouwens. Gedge lijkt er op Valentina lijkt meer plezier in te hebben dan ooit.


Mij=Stickman

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven