Pretty Maids – It Comes Alive – Maid In Switzerland

Pretty Maids - It Comes Alive - Maid In SwitzerlandHet laatste album van Pretty Maids, Pandemonium, was een van hun betere. Desondanks was ook dat album niet vrij van het gebruikelijke minpunt bij Pretty Maids, de met enige regelmaat nogal voorspelbare songs. Da's op zich niet zo erg, want de uitvoering is doorgaans prima. Dat laatste geldt ook voor het live-album It Comes Alive – Maid In Switzerland. (Hoewel ik een groot voorstander ben van foute woordspelingen, gaat deze zelfs mij wat ver.) De productie houdt ergens het midden tussen Duitse hardrock en Magnum, en dat betekent dus nogal wat echo, voorzien van een portie bombast. Dat past prima bij de songs, waarvan er verrassend genoeg maar zes van de twee laatste albums komen. “Máár zes, Prikkie?” Ja, want er is gekozen voor een dubbelalbum, met niet minder dan 22 (twee-en-twin-tig!) songs. Dat is bij Pretty Maids toch echt iets teveel van het goede, ook al hebben de heren er hoorbaar lol in. Pretty Maids is leuk om zo nu en dan op te zetten en oor-in-oor-uit langs te laten komen. Maar na bijna twee uur daarvan ben ik eerlijk gezegd blij dat het erop zit. Je moet wel een echte fan zijn om dit uit te zitten…


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven