Quantic & Alice Russell with the Combo Bárbaro – Look Around the Corner

Quantic & Alice Russell with the Combo Bárbaro - Look Around the CornerCali, Colombia. Een plek die vooral associaties oproept met drugskartels, maar ook een plek van waaruit de Engelse producer/muzikant Will ‘Quantic’ Holland opereert. Hij maakte er met hulp van een keur van latin-muzikanten en de Britse soulzangeres Alice Russell een prachtig zomers album. Look Around the Corner biedt een geslaagde combinatie van dromerige seventies-soul en charmante (en vaak instrumentale) latin. De vergelijking tussen de grootste hit van Rotary Connection, Les Fleur, en de titeltrack van dit album zijn al vaker, en terecht gemaakt. Hippie-soul. Su Suzy is een even swingend als hartverscheurend verhaal over huiselijk geweld. Una Tarde en Mariquita is een heerlijke soundtrack voor een namiddagcocktail. Hoogtepunt wat mij betreft is I’ll Keep My Light In My Window, een uitgesponnen cover van een oud Motown-nummer (onder meer gezongen door Marvin Gaye en The Temptations), met een heerlijke pianosolo. Een plaat als een opkikker, waar je niet je neus, maar je heupen en knieën door worden geprikkeld.


mij=Tru Thoughts

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven