Hardline – Danger Zone

Hardline - Danger ZoneEen verleden heeft Hardline zeker. Een verleden met Johnny en Joey Gioeli (zang respectievelijk gitaar) en Neal Schon en Deen Castronovo (beiden Journey). Heeft Hardline ook een toekomst? Inmiddels is alleen Johnny Gioeli nog over (ook werkzaam als zanger bij Axel Rudi Pell) en heeft hij volgens beproefd – maar niet altijd even geslaagd – Frontiersrecept met producer/toetsenist Alessandro Del Vecchio (Eden's Curse) een compleet nieuwe Europese band samengesteld. Daarin naast deze heren gitarist Thorsten Koehne (Eden's Curse), bassiste Anna Portalupi en U.D.O.-drummer Francesco Jovino. Gioeli is een meer dan uitstekende zanger, maar waar Axel Rudi Pell blijft hangen in metalclichés zijn het bij Hardline de AOR-clichés die langs blijven komen. Track na track zijn het voorspelbare galmers, geen van alle slecht, maar ook geen van alle echt memorabel. Dat Del Vecchio alles dichtsmeert met zijn toetsenpartijtjes en het geheel een hier-kan-niemand-zich-een-buil-aan-vallen-productie met net wat teveel echo meegeeft helpt ook niet. Doodzonde, want Gioeli laat hier weer horen dat hij een prima zanger is. Ook na dit album blijf ik hopen dat hij een keer door een grotere band wordt opgepikt, want ook Danger Zone is een gevalletje net niet.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven