Hatcham Social – About Girls

Hatcham Social - About GirlsZe slaat de ogen vertwijfeld ten hemel alsof ze zich afvraagt waarom ze in godsnaam met deze man aan het zoenen is. De getekende vrouw op de hoes van het tweede album About Girls van Hatcham Social uit Londen lijkt niet zeer zeker van haar zaak. Dat leken de labels ook niet bij Hatcham Social. De bij het debuut door Tim Burgess van The Charlatans gesteunde band heeft voor dit tweede album via Pledge de benodigde Britse ponden bij elkaar moeten sprokkelen en gelukkig is er zowaar een pareltje uit voortgekomen. Zwaar leunend op een sound die we vooral uit de late jaren tachtig kennen bevat About Girls dertien nummers die vooral heel lekker wegluisteren. Nergens wordt het echt moeilijk en de positieve, verliefde sfeer op het album werkt behoorlijk aanstekelijk. Songtitels als “I Look Like a God When You Dance With Me” helpen hier natuurlijk ook wel bij. Hatcham Social is een soort Los Campesinos Lite, met dezelfde speelsheid maar een stuk minder gekte. Heerlijk album van een leuke band, met een hoofdrol voor de lekker pathetische zang van voorman Toby Kidd, die vooral op “Escape From London” sterk aan Marc Almond doet denken.


mij=Fierce Panda / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven