Newton's Cradle – Newton's Cradle EP

Newton's Cradle - Newton's Cradle EPDe informatie die ik kon vinden over Newton's Cradle was beperkt. Logisch, want ze deze Eindhovenaren hebben geen website, slechts een wat knullige Facebookpagina. Goedkoop is duurkoop, wanneer je je zo als band wilt profileren. Nou is dat misschien ook niet het eerste punt van aandacht. Newton's Cradle heeft eerst een cd opgenomen en pas daarna hun eerste optreden gehad, op 23 maart jongstleden. Volgens mij is dat de verkeerde volgorde geweest. Hun eigen beheer-EP met zes songs laat een band horen die aan het begin van zijn ontwikkeling staat. Elke song bestaat uit zorgvuldig gespeelde, maar erg basic riffs, die verraden dat ze simpelweg nog niet in staat zijn speelse muzikaliteit ten gehore ten brengen. Zo is “Slowly” een instrumentaal nummer van zeven minuten dat net genoeg inventiviteit heeft om twee minuten mee te vullen. Ook zangeres Forra heeft een ongeschoolde en daardoor wat vlakke stem, die het niveau ook niet kan verhogen. “Bad Fuse” is nog de beste song van het setje, maar zelfs die is met vijf minuten aan de lange kant. Een cd is veel en veel te vroeg voor deze band. Ik wens ze nog veel optredens toe en dan nog een keer een cd'tje proberen. Dit is 'm niet.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven