Floex – Zorya

floex-zorya.jpgBelangrijker dan het oordeel van een recensie is het feit dát een plaat gerecenseerd wordt. Er wordt ongelooflijk veel uitgebracht op Bandcamp, Soundcloud, Beatport en in webwinkels als Clone Digital wat niet eens een recensie krijgt. Gelukkig zijn er dan nog andere artiesten die terecht wijzen op kwaliteit. “Everyone that loves Jaga Jazzist, Radiohead, Jon Hopkins and Plaid should have to listen to this album by Floex“, zei Julien Mier over Zorya, dat precies een jaar geleden uitkwam en te beluisteren is op Soundcloud. Floex is de artiestennaam van de Tsjechische Tomas Dvorak, die eerder de soundtrack bij de Flash-game Machinarium verzorgde. Hij voert zijn melodieën op Zorya smaakvol uit met instrumenten die bij filmmuziek ook vaak voorkomen; dromerige piano, klarinet, sax, metallophone, shakuhachi. De liefde zit 'm telkens in de details, in het 3/4 ritme, of in de kleine geluidjes op de achtergrond die het geheel spannend maken. Krakerige noise, tikkende percussie, jazzy bruggetjes. Dat onderscheidt zijn soundscapes van die van anderen. Zelfs in “Precious Creature”, waarin zang zit, wordt wel spanning opgewekt. “Mecholup” kent zelfs een shoegazy hoogtepunt met wat distortion. Zo simpel kan mooi zijn.


mij=Minority

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven