C2C – Tetra

c2c-tetra.jpgNee, het gaat hier niet om C4C (Cause 4 Concern), het Britse drum'n'bass-collectief onder wiens label Prolix momenteel werk uitbrengt. C2C, alias Coups 2 Cross, is knappe C-Mon & Kypski-achtige electro/hiphop uit Frankrijk. Net als hun landgenoten Birdy Nam Nam bestaat C2C uit vier Franse turntable-dj's, in eigen land al bekroond en geliefd. Op Lowlands maakten ze deze zomer een denderende entree in een overvolle Bravo-tent, deden ze na hun eigen nummers nog een paar één-op-één scratchbattles en een gezamenlijke, fenomenale Beastie Boys-tribute. De eigen nummers die ze de afgelopen jaren verzonnen zijn nu verzameld op Tetra, en daar zitten een paar staaltjes pop bij waar de Gorillaz hun pet, capuchon dan wel bandana voor afnemen. Hoewel, pop… Net als bij de Gorillaz hoor ik allerlei andere genres, zoals gospel (“Happy”, “The Cell”), blues (single “Down the Road”) en soul (“Who Are You” met zang van Olivier Daysoul, het zal aan zijn naam liggen). Er ligt een vergelijkbare vrolijke productie bovenop zoals je hem van Justices “D.A.N.C.E” kent. Zoals talloze classics al hebben aangetoond draait het bij veel goeie nummers tenslotte altijd maar om één dikke sample. Je kunt een plaat wel op z'n Kanye Wests volproppen met ideeën, maar dat maakt het niet noodzakelijk beter. Nummers als “Arcades” en “Genius” zijn dan ook stevig verankerd in een vrij simpele basismelodie, die op den duur wat saai wordt. Maar zoiets heeft de Basement Jaxx ook nooit van flinke hits weerhouden. Vooral met C2C's geweldige “Happy” heeft hun “Do Your Thing” wat mij betreft eindelijk een opvolger.


mij=Universal

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven