Netsky – 2

netsky-2.jpg“Wat?”, riep een vriend van me onlangs ontsteld uit terwijl hij een torrentsite bezocht, “een nieuwe liquid drum'n'bass-mix en Netsky staat er NIET tussen?” De 23-jarige Belg Boris Daenen is sinds 2010 snel populair geworden, dankzij een aantal uitgekiende remixes, twee hits op zijn debuutalbum Netsky en een lange rij optredens, waaronder al twee keer Lowlands. Erg knap als je bedenkt dat hij dat allemaal in z'n eentje doet. Met de onlangs verschenen vervolgplaat 2 gaat hij nog veel meer succes boeken. Niet alleen heeft Netsky zijn prettige soms naar trance riekende stijl grotendeels behouden, hij is wat slimme dingen gaan doen die eigenlijk alleen maar goed kunnen gaan. Eerste single “Give & Take” verscheen eerder dit jaar op allerlei goedkope dnb-mixes en is zo'n pianostamper die, net als menige Pendulum-hit, uitstekend na te spelen is. Volgende single “Love Has Gone” had een sampletje van L.T.D. (hier) en is op YouTube al door het miljoen views heen. Het fantastische “Puppy” gaat al net zo hard en is mijn eigen favoriet. Die blijven we nog jaren horen, zeg ik u. En dan staan er nog wat samenwerkingen op 2. Een Example-achtige raptrack als “Squad Up” boeit mij niet, maar scoort internationaal vast wel. En de zangeres Selah Sue – ik wacht nog steeds op het lbrdr-artikel dat ze onlangs voor het eerst door een festival niet geboekt is – kan ik voor het eerst uitstaan, nu ze in “Get Away From Here” een bijrol mag spelen. “When Darkness Falls” is nog zo'n track, maar dan beter, met soulzangeres Bridgette Amofah. Met liquid funk heeft dat allemaal echter weinig te maken, en waarschijnlijk is die keuze voor mainstream de reden waarom Netsky niet langer de vaakst terugkomende naam in dat specifieke genre is. Maar met tracks als “Jetlag Funk” heeft-ie nog altijd veel moois te bieden, en een totaal van vijf knallers op 15 tracks doen niet veel concurrenten hem na.


mij=Hospital

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven