Andrea Dawn – Peter And The Sheep

Toen Andrea Dawn opgroeide in Aurora, Illinois, zat ze op zang- en pianloles maar kon ze net zo genieten van de wat ruigere muziek van Led Zeppelin en The Guess Who. Op tienjarige leeftijd zag ze het singer-songwriterlicht, raakte geïnspireerd door onder andere Alanis Morissette en Fiona Apple en vond dat zij dat ook kon. Sindsdien schrijft ze haar eigen songs en is ze een bekende in de singer-songwriterscene van Chicago en omstreken. De muziek van Andrea Dawn kan omschreven worden als pianopop met intense en soulvolle zang die in de goede zin des woords door merg en been gaat. Hoe dat klinkt kun je zelf beoordelen door te luisteren naar “Peter And The Sheep” van het eerder dit jaar uitgekomen debuutalbum Theories Of How We Can Be Friends.


mij=Soundcloud

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top