The Helio Sequence – Negotiations

The Helio Sequence - NegotiationsEigenlijk zou ik een term als herfstplaat moeten vermijden. Het is een stoplap van het ergste soort en die moet je altijd zo goed mogelijk wegmoffelen in je stukjes. Zodat niemand ze ziet. Dat lukt nooit. Met een grote boog eromheen is het devies. Toch lukt me dat niet bij de nieuwe cd van The Helio Sequence. Hun vijfde cd Negotiations ademt namelijk in alles het mooie uit dat de herfst in zich kan hebben. De liedjes kleuren mee met de bladeren aan de bomen, de kleurtinten van de ondergaande zon klinken in alles door. De warmte van open haarden, door je oma gebreide sokken, slobberige dikke truien, dampende chocolademelk en vul zelf maar aan wat je melancholisch maakt als de dagen korter worden en de nachten langer. Eigenlijk is het natuurlijk gewoon de schuld van zanger Brandon Sommers die met zijn zalvende stem je oren streelt terwijl op de achtergrond in de melodie en ritmelijnen herten flirten in de luwte van het bos, hazen het pad kiezen, eekhoorns driftig nootjes verzamelen en je je afvraagt of eekhoorntjesbrood voor hen ook een optie is of te veel voor de hand ligt. Ja, mijn hemel wat wil je dan als je nummers “October”, “Harvester of Souls”, “When The Shadow Falls” of “Silence on Silence” heten en in alles de prachtige, melancholische kant van je liedjes overheerst. Man, man wat mooi.


mij=SubPop / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven