Richie Sambora – Aftermath Of The Lowdown

Richie Sambora - Aftermath Of The LowdownIn het dagelijks leven is Richie Sambora uiteraard gitarist in dienst van Jon Bon Jovi Inc., maar zo nu en dan maakt 'ie een plaatje voor zichzelf. Stranger In This Town uit 1991 was een lekker album, Undiscovered Soul uit 1998 was me wat te braafjes en in 2012 is daar Aftermath Of The Lowdown, dat weer een stap vooruit is. Wat het in elk geval niet is, is een plaat met afdankertjes van Bon Jovi. Wel loopt het van pop tot rock, met flarden soul en blues. Vanaf het derde nummer, het bluesy “Taking A Chance On The Wind”, waarin ook een orgel een prominente rol speelt, wordt het meer dan 'aardig'. Het navolgende “Nowadays” had van Foo Fighters kunnen zijn. “Sugar Daddy” is dan weer een veel feestelijker nummer met een 'na-na-na'-koortje dat zo van Pink had kunnen zijn. Gemene deler is echter het gitaarspel van Sambora, en daar is niets mis mee. De man kan gitaarspelen en weet dat ook nog eens in catchy deuntjes te verwerken. Met de softere rocksongs, die mij iets te vaak richting soul gaan, heb ik niet zoveel, maar ook die zitten prima in elkaar. Een voorbeeld daarvan is het Billy Joel-achtige “World”. Sambora heeft in zijn band niet voor bekende namen gekozen – hoewel wel degelijk voor muzikanten met indrukwekkende cv's – en heeft met hen een afwisselende plaat gemaakt waarbij hij niet aan Enorme Hits heeft zitten schrijven. In een tijd waar vermeende sterren ofwel in de jury van een zangwedstrijd zitten, ofwel daar op het podium staan, is dat een verademing. Aftermath Of The Lowdown is misschien niet spectaculair, maar wel de moeite waard.


mij=Warner

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven