Skye – Back To Now

Skye - Back To NowShirley Klaris Yonavieve Edwards, afgekort Skye, maakte in de jaren negentig furore als zangeres van triphopformatie Morcheeba, destijds een prettig alternatief als genregenoten Massive Attack en Portishead even te zwaar op de maag lagen. In 2003 liep het echter spaak tussen Skye en het producersduo achter Morcheeba, waarna Skye solo ging en twee albums opnam. Na een recente hereniging met Morcheeba is zij nu toe aan haar derde soloalbum, Back to Now, waarvoor zij samen met manlief Steve Gordon het songmateriaal schreef. De plaat gaat veelbelovend van start met “Troubled Heart”, een downtempo electropopnummer met een een gelaagde productie, maar bovenal een ijzersterk refrein dat meteen de toon zet. Het terugkerende ‘Hey yeah hey oh ah’ klinkt op papier knullig, maar Skye brengt het als een ware strijdkreet. Het nummer staat bol van het zelfvertrouwen als aan het eind even gas terug wordt genomen en het gevoel wordt gewekt dat er nog heel wat te wachten staat. Helaas weet daarna geen enkel nummer nog te tippen aan de opener, al komt single “Featherlight”, waar het tempo nog even opgeschroefd wordt, een heel eind. Het euvel is vooral dat de productie nogal eenvormig is en de nummers steeds rustiger worden, waardoor het album langzaam inzakt. Geen van de nummers is onder de maat, maar doordat de afwisseling ontbreekt verwordt Back to Now onbedoeld al snel tot achtergrondmuziek. Als zodanig voldoet het overigens prima, het is alleen jammer dat het nergens echt onder de huid kruipt.


mij=PIAS

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven