Status Quo – Hello Quo! (dvd)

Status Quo - Hello Quo!Vijftig jaar bestaan ze inmiddels en er is in die jaren genoeg gebeurd om daar eens een goede documentaire aan te wijden. Daarom werd vermaard regisseur Alan G. Parker (Fame, The Wall, The Commitments) gevraagd voor een documentaire over Status Quo. Hello Quo! loopt vanaf het allereerste begin, met de plaatselijke loodgieter als manager, naar de psychedelische jaren, de overstap naar twaalfmatenboogie nadat ze The Doors' “Roadhouse Blues” hebben gehoord, de enorme successen, het vertrek van drummer John Coghlan en later bassist Alan Lancaster, Live Aid, de rechtszaken met Alan Lancaster en met de BBC en de drie akkoorden. Bij dat laatste komt dan jammer genoeg Adam Curry in beeld, die daar bij Countdown lollig over liep te doen. De heren deden er zelf overigens niet moeilijk over: ze noemden doodleuk hun vorige album In Search Of The Fourth Chord en hebben jarenlang live een tekstfragment uit een parodie van The Two Ronnies gezongen. Naast alle bandleden sinds pakweg 1970 komen er ook allerlei talking heads uit de Britse pop langs, zoals Brian May, Paul Weller, Cliff Richard en Jim Lea (Slade). Het verhaal wordt chronologisch verteld en bevat weliswaar nieuwe beelden, maar voor de kenners geen nieuws. Of het zou moeten zijn dat Francis Rossi de hoempadeun “Marguerita Time”, die uiteindelijk het vertrek van bassist Alan Lancaster inluidde, helemaal alleen heeft ingespeeld. Voor die kenners is er echter een Limited Edition met beelden van de eerste ontmoeting in meer dan 25 jaar van Francis Rossi en Alan Lancaster, alsmede de oude line-up in actie in een televisiestudio. Het was de vriendschap tussen Rossi en Lancaster die uiteindelijk leidde tot de oprichting van Status Quo en het is goed om te zien dat ze alle onvriendelijkheden uit het verleden achter zich hebben gelaten. Maart volgend jaar zullen ze zelfs een korte toer doen met de oude line-up, helaas alleen in de UK. Hello Quo! bevat dan weinig nieuws, voor de niet-kenners is het een prachtig overzicht van vijftig jaar twaalfmatenboogie. De kenners kunnen hun hart ophalen met de beelden op de Limited Edition.


mij=Anchor Bay Entertainment

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven