Gene The Werewolf – Rock 'N Roll Animal

Gene The Werewolf - Rock 'N Roll AnimalZe noemen zich Gene The Werewolf, de hoes is een (fraaie) afbeelding van een cartoonbeest en ze hebben vorig jaar een polkaversie opgenomen van “Steelers Fight Song” voor hun favoriete footballclub, de Pittsburg Steelers. Het mag duidelijk zijn dat Gene The Werewolf zich niet druk maakt over filosofische vraagstukken. Een paar maten ver op dit album is er al een vrolijk 'yeah, yeah, yeah'-koortje te horen. En ja, alle songs hebben wel iets bekends uit de eighties-hairmetal. De vrolijke rock van deze heren doet qua opbouw en sound vooral denken aan The Darkness, als je iets verder teruggaat aan Poison en aanverwanten, of als je nóg wat verder teruggaat aan Kiss. Het is gewoon popmuziek met flink opengedraaide versterkers. Daar is niks mis mee, overigens. Zeker niet als het zo lekker aanstekelijk gedaan wordt als op Rock 'N Roll Animal. “I Only Wanna Rock 'n' Roll” blijkt naast in de titel ook in de video aan Twisted Sister te herinneren. Dit is hun derde album, maar het eerste dat internationaal wordt uitgebracht. Misschien ligt het daaraan dat er werkelijk niets op dit album aan te merken is. Tuurlijk, het is voorspelbaar als de neten, maar zelfs platen van grote namen van weleer zijn met enige regelmaat minder dan Rock 'N Roll Animal. Het is pure pretrock en zo moet je het ook beluisteren. Dan is die pret ook bijna gegarandeerd.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top