Redding – Redding

Redding - ReddingBen je op zoek naar 'urgente' en 'relevante' muziek? Lees dan iets anders. Wil je daarentegen smakelijke bluesrock die met overtuiging en enthousiasme gebracht wordt, lees dan vooral even verder. Het Vlaamse Redding bestaat uit vier heren en een dame. De dame is de zangeres, Hanne Hofmans. Haar stem doet in eerste instantie wat nasaal aan, maar als je beter luistert hoor je dat ze daarmee toch behoorlijk kan variëren, van klein tot longen-uit-het-lijf en van lieflijk tot rauw. De muziek past daar erg goed bij. Het is bluesrock die duidelijk in de seventies geworteld is, met klanken die wel aan The Doors en Jefferson Airplane doen denken. Tegelijkertijd zitten er ook noise-elementen in en mondt het hier en daar uit in prettige gecontroleerde chaos. In zes nummers zetten ze op deze Redding EP een lekkere pot dampende bluesrock neer, waarbij gierende solo's zeker niet worden gemeden (“Hangman”), maar juist op gelijke voet staan met ingetogen stukken, dat alles aan elkaar gezongen door de heerlijke stem van Hanne Hofmans. Terwijl half Nederland zich druk maakt over de mislukte redding van bultrug Johannes, luister ik naar een zeer geslaagde Redding. Beslist de leukste van de twee.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven