The Presets – Pacifica

the_presets-pacifica.jpgHet zal ergens in 2008 geweest zijn, dat ik naar een huurappartement met een tv verhuisde en ik de luxe van de kabel-themazender MTV Brand New ontdekte. 24 uur per dag hippe videoclips zonder reclame. Het bestaat! Dat was nog eens wat anders dan MTV zelf, dat al sinds 2000 geen clips meer uitzendt. Enfin, mijn liefde voor The Presets is aan MTV Brand New te danken en dan gaat het specifiek om de wel heel gaye videoclip bij “This Boy's In Love”. Dus ik die albums checken, blijkt het van die matige synthhouse te zijn. Of juist slappe Pet Shop Boys-shit. Enkel het Audio Bullys-achtige “My People”, toevallig hun grootste hit, beviel me wel, en natuurlijk de Lifelike- en Kim-remixen. Maar goed. Net wat te mainstream om bijzonder te zijn dus, maar wel een band om in de gaten te houden. Op hun derde plaat Pacifica gaan de twee heren Kim Moyes en Julian Hamilton door op het pad en is de bandnaam vrij goed van toepassing. Het is alleen net wat te vrolijk en losjes allemaal, enkel “Push” heeft wat drive. “A.O.” kruist de Ramones-hit, het Knightrider-theme en een irritant zoemende bij, en naar het eind toe worden de tracks steeds trager en saaier, uitmondend in het gepast getitelde nummer “Fail Epic”. Gelukkig is er sinds kort een clip verschenen bij het beste nummer van de plaat, “Promises”. Het is een liedje met één trucje (net als de clip) en mijn tv is inmiddels al jaren de deur uit, maar ik word er al vier maanden heel erg blij van.


mij=Modular

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven