Eurosonic Noorderslag Voorpret

Het zijn van die kleine dingetjes waardoor je weet dat ze bij Eurosonic / Noorderslag weten waar ze mee bezig zijn. Je kunt bijvoorbeeld op de site je favoriete programma samenstellen. Nou is dat nog niet zo raar, want dat kan bij meer festivals, maar je kunt de volgorde van de line-up ook sorteren op populariteit. Kijk! Dat vind ik nu een stukje meedenken met het publiek. Want zoals bekend geldt ook in Groningen vol is vol, Ook een Groningse kroeg is niet oneindig groot. Het aantal Groningse kroegen dan wel weer. Je weet dus van tevoren of je er op tijd bij moet zijn, of dat je rustig wat later binnen kunt lopen. Dat maakt het maken van keuzes wat makkelijker.


mij=Door Gr.R.
Ja, ook dit jaar is File Under weer vertegenwoordigd op de Groningse nieuwjaarsborrel van alles en iedereen die in Nederland maar iets met muziek denkt te maken te hebben. Vier dagen lang bandjes kijken in één van de leukste steden van Nederland. 33 podia, 295 acts, verdeeld over vier dagen. En eigenlijk wil je ze allemaal zien, want Eurosonic / Noorderslag heeft wel een neusje voor wat jong, hip en aanstormend is. Maar die 33 podia zijn verdeeld over het hele centrum en iets daarbuiten, dus er moeten keuzes gemaakt worden. Met veel spijt in het hart. Daarom is die gesorteerde lijst op populariteit ook zo handig. Want je kunt ervoor kiezen om in de rij voor Blaudzun of een hippe jonge vogel als Jake Bugg, te gaan staan, terwijl je tegelijkertijd Iiris uit Estland, of Instrumenti uit Litouwen kunt zien. En zeg nu eerlijk, wanneer zag u voor het laatst een band uit de Baltische staten? Gelukkig spelen sommige bandjes vaker, dat maakt de planning een ietwat overzichtelijker. Want dat is ook Eurosonic / Noorderslag: je bent bijna langer bezig met de planning van wat je wilt zien, dan de duur van het festival.
Blaudzun
Maar dat hebben we voor u over, die vier dagen topsport waarin je van zaal naar zaal sprint om datgene mee te krijgen dat hip gaat worden de komende tijd. En om daar voor File Under verslag van te doen. Al gaat u niets over Jake Bugg lezen. We hebben wel wat beters te doen dan in de rij te staan! Kortom, laat Neerlands grootste nieuwjaarsborrel beginnen. Hadden we u al de beste wensen gewenst?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven