The Vision Of Johanna – Mindrunning

The Vision Of Johanna - MindrunningEen heel enkele keer komt er op een van de hectische File Underburelen ineens een cd'tje bovendrijven dat allang besproken had moeten zijn. Dat gebeurde ook met Mindrunning van The Vision Of Johanna. Mindrunning stamt uit 2011, maar ik zou het zonde vinden om dit album onbesproken te laten, zelfs al is het veel te laat. The Vision Of Johanna komt uit Bergen op Zoom en heeft als blikvanger toetseniste en zangeres Hanneke van Andel. Van Andel heeft een dijk van een stem. Krachtig met een heerlijke bluesy inslag, maar ze klinkt net zo makkelijk operatesk (een paar keer in “Time”) of als jazzvocaliste en ze heeft soms een vibrato dat wel aan Joan Armatrading doet denken (“Trees In Full Leaves”). Muzikaal heeft The Vision of Johanna elementen van jazz, pop, blues, prog en rhythm and blues, zonder overigens een allegaartje te worden. De toetsen zijn leidend voor de muziek van The Vision Of Johanna. De heren in de band houden zich meestal wat bescheiden op de achtergrond, maar als je er goed naar luistert wordt ook daar op hoog niveau gemusiceerd en zou The Vision Of Johanna lang niet zo goed zijn zonder hen. De songs kunnen door hun uitvoering verraderlijk eenvoudig lijken, maar dat is schijn. Er zitten Steely Dan-achtige pareltjes tussen (“Positive”), “Do It Again” is een catchy popnummer met een uitbundig jazzy intermezzo, “Let Love In” is een jazzballad. De combinatie van ingetogen muziek en uitbundige vocalen werkt fantastisch op dit album. The Vision Of Johanna heeft de songs, de stem en de muzikale capaciteiten om tot ver buiten onze landsgrenzen te reiken. Het zijn dan platendraaiertjes die in het buitenland het meest scoren, op de échte muzikaliteit van een band als The Vision Of Johanna horen we veel trotser te zijn!


mij=Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven