Three Seasons – Understand The World

Three Seasons - Understand The WorldBijna twee jaar geleden was het debuut van Three Seasons al een aangename verrassing. De stem van ex-Siena Root-zanger Sartez Faraj in een bluesrocksetting bleek een hele fijne combinatie. Met opvolger Understand The World gaan ze voort op de ingeslagen weg. Met de waanzinnig lekkere opener “Set In Stone” zit je helemaal in de sfeer. Lekker retro klinkende bluesrock, met orgelpartijen die aan Deep Purple ten tijde van Jon Lord doen denken. Nou ligt de Jon Lord-vergelijking er niet steeds zo dik bovenop, maar het orgel speelt wel een heel prominente rol. Wie de toetsenist is, is mij overigens niet duidelijk. De band is namelijk een klassiek bluesrocktrio, dus zonder toetsenist. Da's best vreemd, want de toetsen zijn essentieel voor het geluid van Three Seasons. Productioneel is het basic gehouden – maar wel goed – en vaak lekker overstuurd. Deze heren zijn muzikaal afgehaakt bij de New Wave Of British Heavy Metal, da's duidelijk. Nou is dat helemaal niet erg, want als je het zo verrekte lekker kunt laten klinken als deze Zweden zijn daar best liefhebbers voor te vinden. Ze hebben namelijk de kwaliteiten om het moddervet en toch open en ontspannen te laten klinken – en dat blijkt voor veel andere bands steeds weer een niet te nemen horde. Met periodiek een randje psychedelica of een lekkere jam is er ruim voldoende variatie aanwezig. Tel daarbij op dat Faraj een goede én herkenbare stem heeft en de conclusie is onontkoombaar: Three Seasons steekt ver boven het maaiveld uit. Hou ze in de gaten!


mij=Transubstans

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven