iET – The Kitchen Recordings Series 2

iET - The Kitchen Recordings Series 2Heeft u een idee van de muzikale hemel? Staat daar inderdaad een band te jammen met Jimi, Janis, Jim, John en alle andere Gouden Doden? Is het een Romeinse orgie, waarbij meisjes in iets te krappe en te korte tuniekjes lekkernijen serveren terwijl in het midden een dj alleen maar onvervalste popklassiekers draait? Ik denk dat het wel eens zou kunnen lijken op de keuken van Lisa van Viegen, alias iET. Zij maakt liedjes die hun fleurige rokken optillen en een korte, koninklijke kniebuiging voor je maken. Porseleinen muziek, heel delicaat. Vooral als Lisa en haar duetpartners (Stevie Ann, Janne Schra, Lilian Hak, rapper Esperanzah en nog een heel pak zoete zangeressen) hoge koortjes zingen. iET nam de nummers het afgelopen jaar in haar Rotterdamse keuken op (check de site voor filmpjes: iEtmusic.com), en kleurde die fraai in met onder meer trompet, contrabas, gitaar (speelt iET allemaal zelf), bas, drums en een dj. Het zijn liedjes waarin met een heel fijn kwastje toefjes jazz, soul (Minnie Riperton is een snel gemaakte associatie) en folk aan zijn toegevoegd. Het gevaar bij zoveel intieme muziek is dat het te licht wordt, dat de muziek vervliegt. Daarvoor zijn de stemmen van iET’s duetpartners gelukkig net te nadrukkelijk voor, en blijft iET zelf ook prima overeind. “Time”, met Shirma Rouse, “Beginner”, met Janne en “Stay”, met Szjerdene, zijn wat mij betreft de meest geslaagde schilderijtjes, maar ook de rest mag in een mooi lijstje.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven