Kavinsky – Outrun

kavinsky-outrun.jpgAlleen al in 2012 is de albumverkoop (en dvd-verkoop) met 20% gedaald. Digitaal wordt het helemaal, dat is duidelijk. Bij de buren van Eerste Hulp Bij Plaatopnamen praten ze er elke dag over, hoe bands kunnen opvallen in de massa. Wat mij in elk geval opvalt, is dat digitaal in sommige opzichten gelijk opgaat met gemakzucht. Je komt spellingsfouten tegen in songtitels, in artiestennamen ('Kreayshawn', houd toch op zeg, zie verder het laatste OOR-voorwoord) en het artwork bij EP's is steeds vaker schokkend lelijk. Een voorbeeld van een artiest die het juist wél van z'n mooie artwork moet hebben, is de Franse Kavinsky alias Vincent Belorgey. Net van als zijn land- en stijlgenoot Danger ben ik al jaren fan, om precies te zijn sinds het nummer Testarossa Autodrive ergens rond 2006 op MySpace opdook. Sowieso had hij jarenlang een van de allervetste MySpace-pagina's, destijds. Briljant logo, met die S. Briljant artwork eigenlijk sowieso. Die hele 80's-nostalgielook vereeuwigd. Moest ook wel een beetje, want zijn synthesizer-met-rockgodgitaar-sounds waren en zijn niet altijd even opvallend. Het is een dingetje voor synthesizerfans, wat meer voor de achtergrond dan om op te dansen. En de man heeft een thema: sportauto's. Geen beetje. Zijn laatste single “Nightcall” haalde de Drive-soundtrack en 30 miljoen views op YouTube. “Roadgame” zat in het spel Hitman:Absolution. BMW zet 'm onder hun reclames. Kavinsky heeft zelfs zijn eigen GTA V-radiostation. Kavinsky is gewoon cooler dan cool. In elk geval: na honderdmiljoenjaar heeft hij nu pardoes zomaar, toch nog, een debuutalbum uitgebracht. Wat de fuk. Met al zijn beste nummers bij elkaar, geproduceerd door SebastiAn, én allerlei even goed nieuw werk. Die zang in “Odd Look” is bijvoorbeeld dezelfde als in SebastiAn's ijzersterke “Embody”. En bij de cd zit dan een boekje waarin op pagina's 2 en 19 het verhaal achter de legende staat uitgelegd (en waarin op pagina 18 ongeveer mijn hele platenkast wordt bedankt). Dat een man en zijn auto in 1986 één werden. Alleen het concept al verdient een plek in mijn jaarlijst. Het enige wat ik nu nog wil, is een vintage T-shirt met het oude kavinϟky-logo. Want dat Het Album van mijn held opeens zo'n suffe grote K draagt, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.


mij=Record Makers / Vertigo / Universal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven